Oogst biologische suikermaïs bij Green Organics in volle gang

Begin september is de oogst van biologische suikermaïs weer van start gegaan. Met de relatief gunstige weersomstandigheden verloopt de oogst voorspoedig en is bovendien de kwaliteit van de biologische suikermaïskorrels super. Green Organics is een teelt- en handelsbedrijf, gespecialiseerd in biologische groenten, fruit en aardappelen. Eén van de hoofdproducten in de productlijnen bij Green Organics is 'biologische suikermaïs'.

Het gehele traject van zaadinkoop, zaaiplanning, teeltbegeleiding, oogstplanning, oogst uitvoering, logistieke planning & organisatie, “strip-verwerking” van de suikermaïskorrels, diepvries verwerking en de afzet zijn in handen van Green Organics.

De oogst van de suikermaïs wordt uitgevoerd in samenwerking met loonbedrijf Breure uit Swifterbant die de oogstmachine ter beschikking stelt waarmee de Sourcing & Quality Manager van Green Organics, Gerard de Pee, zelf de oogst uitvoert. Het oogsten van de suikermaïskolven gebeurd ’s nachts. De kolven gaan vervolgens op transport in containers naar het biologische suikermaïsverwerkings bedrijf Green Ways in Waspik.

Sinds oogst 2008 is het suikermaïs-strip-verwerkings bedrijf Green Ways gevestigd op het terrein van diepvriesbedrijf Vriesveem de Maasoever aan de Industrieweg 3 te Waspik.

De suikermaïskorrels worden bij Green Ways gestript/gesneden van de kolven en vervolgens gaan de korrels direct aansluitend op transport naar de afnemers, welke onder meer zijn conserven fabrikanten en/of diepvriesbedrijven. Al naar gelang de wensen van haar afnemers laat Green Organics in eigen opdracht suikermaïskorrels invriezen bij vriesbedrijf Vriesveem de Maasoever voor afnemers die het product graag als diepgevroren product willen ontvangen en verwerken. Door deze uitermate korte lijnen van het strippen van de maïskorrels en de diepvrieslijn er direct achter op hetzelfde terrein is de kwaliteit van uitzonderlijk hoog niveau.

Voor meer informatie over de beschikbaarheid en mogelijkheden met betrekking tot teelt, verwerking en aankoop van biologische suikermaïskorrels kunt u contact opnemen met directeur-eigenaar van Green Organics en Green Ways, de heer Jan Groen.

Publicatiedatum: 18-09-2009