Samenwerking Green Organics en VNK

Green Organics uit Dronten en VNK-herbs uit Biddinghuizen zijn een samenwerking aangegaan voor de teelt van biologische kruiden. Green Organics zal structureel een deel van het areaal kruiden gaan invullen voor VNK. In het teeltseizoen 2012 is begonnen met een beperkt areaal bio-peterselie. In de komende jaren willen beide partijen het areaal biologische kruiden uitbreiden. Tevens zal vanaf het seizoen 2013 middels de gelieerde organisatie Green Acker een deel van het conventionele areaal worden ondergebracht.

VNK-herbs is dé partij in Nederland als het gaat om kruidenteelt en verwerking. Door een groeiende vraag naar biologische kruiden heeft VNK-herbs contact gezocht met Green Organics en gevraagd om voor haar de aankoop en aanvoer te verzorgen voor de biologische kruiden.

Door de positie die Green Organics inneemt in de contractteelt voor de verse- en industriële markt voor biologische agf zijn ze voor VNK-herbs de geschikte partij om zaken mee te doen. Een bijkomend voordeel is dat beide bedrijven dicht bij elkaar zitten. Men weet elkaar snel te vinden voor overleg.

De samenwerking kan zich volgens Jan Groen van Green Organics en Bauke van der Veen van VNK-herbs nog verder uitbreiden met bijvoorbeeld verzorgen van versaanvoer van conventionele kruiden door de inzet van Green Acker, de samenwerking die Green Organics met Laarakker en Taco Agro heeft, als teeltservice-organisatie in biologische en conventionele teelten.

Tevens kan VNK-herbs met haar moderne huisvesting met onder andere een eigen laboratorium en kwaliteitsmedewerkers ruimte bieden voor bijvoorbeeld tarrerings-activiteiten, kwaliteits-bepalingen etc. voor Green Organics / Green Acker.Publicatiedatum: 18-10-2012