Green Organics heeft producten ter beschikking gesteld aan Bocuse d'Or

Jan Smink kwalificeerde zich tijdens de Bocuse d’Or Europe in mei 2014 in Stockholm voor de wereldfinale.

Smink: ,,De concurrentie was loodzwaar dit keer. We gingen voor goud en het werd de negende plaats. Ik weet van de vorige keer, toen ik als commis mee deed, hoe zwaar deze wedstrijd is. Alles hangt af van de details. We hebben er keihard aan gewerkt en onze inspanningen zijn beloond.”

Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, SVH Meesterkok Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) is trots op het team. ,,Jan en Rogier hebben een mooie prestatie geleverd. Deze wedstrijd is de zwaarste die er bestaat. Je moet echt alles kunnen: alle technieken beheersen en laten zien. Je moet smaakvariaties bedenken, productkennis hebben en creatief zijn. Je moet stressbestendig zijn en kunnen plannen. Alles moet perfect zijn.”

Ook coach Leendert Klaassens was tevreden. ,,Deze wedstrijd vraagt heel veel tijd en voorbereiding. Je moet er een bikkel voor zijn om dit te durven en te kunnen. Een plaats bij de wereldfinale is al mooi. Ons doel was een plaats in de top tien halen en dat is ons gelukt.”

Jan Smink, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse d’Or 2015 in het Franse Lyon, behaalde tijdens de wereldfinale de 9e plaats. Jan en zijn commis Rogier Peeters kookten samen binnen exact 5 uur en 35 minuten 14 vis- en 14 vleesgerechten. Het sterke concurrentieveld bestond uit 24 topkoks uit de hele wereld.

Bron: http://bocusedornederland.nl/jan-smink-in-de-top-tien-bij-de-bocuse-dor-2015-wereldfinale/

Publicatiedatum: 30-01-2015