Nieuwe Vacature!

In verband met de groei en ontwikkeling van deze organisatie zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een

KWALITEITSCOORDINATOR AGF (32-40 uur)

agriwereld – analytisch – extern gericht

 Functieomschrijving

In deze afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de gewassen, van zaad tot vork. Je werkt samen met een collega, die binnenkort met zwangerschapsverlof gaat. Tijdens haar verlof voer je alle werkzaamheden op kwaliteitsgebied uit. Na haar terugkeer zal er een verdeling van werkzaamheden worden gemaakt, waarbij zij meer de interne kwaliteit zal ontwikkelen en bewaken. Jouw rol zal meer coördinerend en extern gericht zijn. Je rapporteert aan de directeur/eigenaar.  

Je bent regelmatig in het veld te vinden, zowel bij de telers en afnemers als bij sorteer-pakstations en co-producers. Ter plekke voer je kwaliteitscontroles uit waarbij je let op inkoopspecificaties en je de producten visueel beoordeelt en de smaak controleert. Je onderhoudt tevens intensief contact met de fieldmanagers en verkopers van Green Organics. Op kantoor registreer en administreer je de uitgevoerde kwaliteitscontroles, vastgelegd middels foto’s, rapporten en verslaglegging. Je regelt monstername en beoordeelt de rapporten die je na analyse ontvangt. Je bent de contactpersoon voor certificeerders zoals SKAL en Demeter en handelt alle benodigde formulieren hiervoor af. Ook ben je verantwoordelijk voor de registratie en afhandeling van klachten, waarbij jij het aanspreekpunt van de (veelal internationale) klanten bent.

Samen met de directeur en je collega geef je richting aan het kwaliteitsmanagement binnen de organisatie en naar buiten toe en zet je lijnen uit. Het interne kwaliteitsbeleid op het gebied van audits en protocollen is goed op orde. Jij houdt je bezig met het doorontwikkelen hiervan en het initiëren van nieuwe procedures en protocollen ter verbetering. Je bent continu alert op verbetermogelijkheden op het gebied van analyse, monstername, het orderproces, verpakking, etikettering en overige processen. Je hebt een (bege)leidende rol op dit gebied en neemt mensen mee in de verdere optimalisatie van het kwaliteitsbeleid. Green Organics is een relatief kleine organisatie waarbij alle collega’s naast hun basistaken ook andere werkzaamheden hebben. Jij verricht naast bovengenoemde omschrijving ook uitvoerende werkzaamheden als het opmaken en verwerken van orders, teelt- en analyserapporten, certificaten en overige documentatie.

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Je hebt affiniteit met en kennis van de agrarische sector door achtergrond of werkervaring in een vergelijkbare rol waarin je te maken had met kwaliteit. Je hebt goede kennis van de Engelse taal, Duits, Spaans of Frans is een pre, net als kennis van Microsoft Dynamics NAV.  

Persoonskenmerken

Als persoon ben je extravert en je vindt het prettig om met diverse partijen contacten te onderhouden. Je vindt het leuk om een deel van je tijd in het veld te zijn, je bent een harde werker en hebt geen 9-tot-5 mentaliteit. Net als jouw collega’s doe je je werk met enthousiasme en bevlogenheid om aan het eind van de dag te kunnen zeggen dat er weer goede kwaliteit is geleverd. Communicatief ben je sterk ontwikkeld en kun je omgaan met uiteenlopende types mensen, zowel intern als extern. Bij problemen of knelpunten kom je met praktische, effectieve en ‘out of the box’ oplossingen die ervoor zorgen dat processen snel weer goed verlopen en de kwaliteit wordt geborgd. Je weet hoe je collega’s in hun kracht zet en hoe je hun kwaliteiten ontwikkelt. Hierbij ben je in staat mensen mee te nemen in je denkprocessen en van daaruit draagvlak te creëren voor je verbeterplannen. Daarnaast ben je een aanpakker met een dienstverlenende instelling, die zich thuis voelt in een internationale organisatie.  

Interesse

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus. 

Publicatiedatum: 19-12-2017