Certificering

In Nederland worden de biologisch geteelde producten gecertificeerd door SKAL. Producenten moeten voldoen aan strenge regels die zijn vastgelegd in het SKAL reglement. SKAL controleert periodiek de naleving van deze regels en producenten die aan de regels voldoen zijn gerechtigd het EKO keurmerk te voeren. Iedere producent krijgt een SKAL nummer dat op het product wordt vermeld, zodat te herleiden is bij welke producent het product vandaan komt. De producten die Green Organics levert, zijn te traceren via het nummer SKAL 16210.

Sinds 1 juli 2010 is voor biologisch gecertificeerde producenten in de EU het gebruik van het Europese logo voor biologische landbouw op verpakkingen e.d. verplicht; een herkenbaar biologisch logo voor alle consumenten in de EU landen. 

GlobalGAP is de afkorting van Global Good Agricultural Practice. Dit zijn de eisen die wereldwijd aan boeren en tuinders worden gesteld op het gebied van voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) bevordert de invoering van GlobalGap in Nederland.