‘Als je aan biologisch denkt,
denk je aan Green Organics’

WIJ KIEZEN VOOR

Biologisch

Biologisch

Biologisch draait om gezondheid, ecologie, eerlijkheid en zorg voor mens, dier en planeet. Vier aspecten waarmee wij ons bij Green Organics volledig identificeren. Biologisch is de enige vorm van voedselproductie die is gebouwd op idealen én in wettelijke regelgeving en controles is verankerd. Wij telen op zo’n manier dat het eten voedzaam is, er eerlijke prijzen worden gerekend en de grond gezond blijft.

Wat zou het mooi zijn als we in 2030 het label ‘biologisch’ wereldwijd kunnen opheffen, omdat alle aardappelen-, groenten- en fruitteelt dan lang volhoudbaar is. Om iedereen mee te krijgen, is het belangrijk om kennis te delen, samen te werken en mensen te verbinden. Jan Groen, founder en eigenaar van Green Organics, is daarom actief in meerdere initiatieven die de biologische stroming versnellen:

– BioAcademy, voor kennisontwikkeling binnen bedrijven, organisaties en kennisinstellingen (medeoprichter en secretaris)
– Branchevereniging BioNederland/VBP, voor producenten en handel (voorzitter)
– Organic Processing and Trade Association (OPTA), de eerste Europese vereniging voor biologische handelsbedrijven en verwerkers (medebedenker en -oprichter)
– Biobeurs, biologische vakbeurs (bestuurder)
– Bionext, brancheorganisatie voor de biologische branche (lid raad van toezicht)
– Ketengroep aardappelen vollegrond Bionext, voor vraagstukken over de bio-wetgeving (lid ketengroep)
– Ketengroep bedekte teelt Bionext, voor vraagstukken over teelt in kassen (lid ketengroep)

Biologisch en bio-dynamisch
Green Organics werkt met biologische en bio-dynamische producten. Biologische landbouw gaat respectvol om met natuur, mens en dier. Geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest bijvoorbeeld. Ook verbouwen de boeren elk jaar een ander gewas op het land, om de bodem vitaal en vruchtbaar te houden.

Bio-dynamische landbouw is een vorm van biologische landbouw, gestoeld op antroposofische principes van filosoof Rudolf Steiner met een holistische kijk op de natuur en het boerderijleven. De natuur wordt gezien als een verbonden geheel. Zo is dus ook landbouw verbonden met onder meer het klimaat, bodemvruchtbaarheid, watervervuiling, biodiversiteit en luchtkwaliteit.
Bio-dynamische producten herken je aan het Demeter-keurmerk. De ‘gewone’ biologische producten aan het Europees Bio-keurmerk.

Voor biologisch en bio-dynamisch zijn certificeringen nodig. Zie de certificeringen van Green Organics.