'Goed contact draagt bij
aan goede samenwerking’

REFERENTIES VAN

Green Organics

Green Organics

Govert van Dis, biologisch akker- en tuinbouwer, VOF van Dis Brooijmans in Oudemolen:

‘Wij zijn een grootschalige teler. We verbouwen vele tonnen gewas. Het vraagt veel regelwerk om dat allemaal te verkopen en distribueren in binnen- en buitenland. Green Organics neemt ons dat uit handen. Dat is handig voor ons, maar ook voor de uiteindelijke afnemer. Die kan bij Green Organics namelijk ook nog allerlei groenten, fruit en aardappelen van andere telers afnemen.
Green Organics is correct in de administratieve afhandeling. Denk aan de afspraakbevestigingen en leverbonnen. Daar zit nooit een foutje in. En de prijzen zijn eerlijk. Het is fijn daarop te kunnen vertrouwen, want het moeilijkste van zakendoen, is tevreden zijn. In de samenwerking met Green Organics zit dat goed.

Bovendien voelt het goed bij Green Organics. Hun kracht is dat het een groot bedrijf is, maar kleinschalig overkomt. Wanneer ze bij ons in Brabant langskomen, eten we gezellig een worstenbroodje. Dat goede contact draagt bij aan de samenwerking.
Op de jaarlijkse telersdag die Green Organics organiseert, praten we bij met collega-telers en horen we welke behoefte de markt heeft. Bijvoorbeeld dat er in het aankomende seizoen veel sperziebonen, doperwten en spinazie moet worden geteeld.
Ook als er speciale omstandigheden zijn, staat Green Organics voor ons klaar. In 2018 was het extreem droog. Moet je de akkers dan wel of niet beregenen? In zulke situaties is het fijn om met andere kenners te sparren. Samen zorgen we voor een goede oogst.
En is een oogst een keer iets minder goed, bijvoorbeeld omdat de vorm van de groente afwijkt, dan weet Green Organics er dankzij zijn grote netwerk ook een verwerker voor te vinden.’

Martijn Schieman van het biodynamisch gemengd akker- en tuinbouwbedrijf de Zonneboog in Lelystad:

‘Binnen Green Organics heb ik vooral contact met Jan, Wilco, Perry en Robbert. Die mannen hebben net als ik een boerenhart. Ze weten hoe het er op de akker aan toegaat, wat er moet gebeuren en wat ik nodig heb om te telen. Daardoor kunnen we goed en snel overleggen. Bijvoorbeeld als er teveel product is. Jan kent de markt als geen ander. Hij weet altijd een bestemming voor het gewas. Dat is mooi, want zo voorkomen we verspilling.

De Zonneboog heeft 130 hectare akker- en tuinbouw. Voor bepaalde gewassen maak ik samen met Green Organics een teeltplanning. De verkoop van die producten verloopt dan ook via Green Organics.
Voor afnemers zijn groenten soms pas interessant als ze worden aangeboden in een flink volume, samen met andere groenten van andere telers. Green Organics faciliteert die gezamenlijkheid voor telers. Op deze manier is het voor de hele keten vol te houden. En dat is waar het bij bio-telers om draait.’